Friday, April 10, 2015

İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı var mı?

İstanbul’da kış geri geldi. İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için ciddi yağış uyarılarında bulundu. Peki İstanbul’da kar yağacak mı?

İstanbul'da soğuk gittikçe etkisini artırdı. Özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için önemli uyarılarda bulundu. Özellikle Afyonkarahisar, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik gibi bölgelerde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İşte 10 Nisan İstanbul hava durumu tahminleri.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ


İSTANBUL'DA SULU KAR UYARISI


İstanbul , Kocaeli , Sakarya ve Yalova illeri için hava durumu uyarısı verildi. İstanbul başta olmak üzere bu dört ilde sabah saatlerinde başlayan yağışın bugün gece saatlerine kadar aralıksız ve kuvvetli olarak etkili olması bekleniyor. Poyraz Fırtınası birlikte devam edecek olan şiddetli yağışlar metrekareye 25 - 50 mm arasında yağış bırakacak. Kuvvetli fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.


İstanbul için yapılan son hava durumu tahminine göre bugün hava sıcaklığı en yüksek 9 derece olacak. Gün boyu şiddetli yağış fırtınayla birlikte İstanbul 'da etkili olacak. Akşam saatlerinde İstanbul 'da sulu kar görülebileceği duyuruldu.

İZMİR İÇİN YAĞMUR, FIRTINA, KAR, SEL UYARISI

İzmir Valiliği kış aylarındaki tüm olumsuz hava koşullarının önümüzdeki iki günde Ege'de yaşanacağını belirtip vatandaşları uyardı.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Bölgesi bu akşam saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Akşam saatlerinde yağmur ve sağanak halinde başlayacak yağışların bu gece ve yarın Balıkesir'in güneydoğusu, Manisa'nın doğusu ile İzmir'in doğu ilçelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Poyrazın kuvvetli (40-60 km/saat), bölgemizin kuzey ve kıyı kesimlerinde fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ve rüzgar nedeniyle hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 8-10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık azalması sonucu Cuma gecesi ve Cumartesi sabah saatlerinde bölgemizin iç kesimlerinde zirai don olayı beklendiğinin de altı çizildi. Tahmin edilen fırtına, sıcaklık azalması, yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklara Aydın'da Menderes havzasında taşkın tehlikesi de eklendi. Vatandaşların su baskını, çatı uçması, direk devrilmesi, buzlanma ve zirai don olayına karşı dikkatli olması istendi.

KAR YAĞIŞI ALARMI VERİLEN 11 İL


Bursa başta olmak üzere 11 il için hava durumu raporları kar uyarısı verdi. Meteoroloji kar yağışının hayatı olumsuz etkileyeceği illeri şöyle sıraladı;


-Afyonkarahisar

-Kütahya,

-Bilecik,

-Bursa'nın güneyi,

-Eskişehir,

-Çankırı'nın kuzeyi,

-Bolu, Karabük,

-Kastamonu çevreleri,

-Sakarya,

-Düzce

-Burdur'un yüksekleri

-Isparta çevreleri


ANKARA HAVA DURUMU VE YAPILAN UYARILAR


Ankara'nın çevre ilçelerinde aralıklarla devam eden merkezde ise öğle saatlerinde görülen kısa süreli kar yağışının, bugün akşam saatlerinden sonra tekrar başlayacağı Ankara şehir merkezi ve il genelinde yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği ve yerde 1-5 cm civarında kar örtüsü bırakabileceği tahmin edilmektedir. Kar yağışından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


45 YIL SONRA NİSAN AYINDA KAR YAĞDI


Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki yayla ve sultaniye üzüm bağları beyaz örtüyle kaplandı. Sarıgöl'de 45 yıl sonra ilk kez, nisan ayında kar yağdığı bildirildi.


Sarıgöl'de, dün gece başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimleri etkisi altına aldı. Sarıgöl'e bağlı Dadağlı, Dindarlı, Alemşahlı, Yeniköy, Kahramanlar, Şeyhdavutlar mahallelerinde etkili olan kar yağışı üzüm bağlarında zarara yol açtı. Sarıgöl Dadağlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktürk, 45 yıl önce nisan ayında kar yağdığını belirterek, "Ben böyle bir olayla ilk kez karşılaştım. Büyüklerimiz anlatırlardı, inanmazdım. Ama doğruymuş bunu bu yıl gördük. Bağlarımızda zarar var. Yetkililerin acilen incelemelerini istiyoruz" dedi.

ANTALYA KORKUTELİ'NE KAR YAĞDI

Antalyanın Korkuteli İlçesinde öğleden sonra kar yağışı başladı. 2 saat aralıksız süren yağış sonrası kent merkezi beyaza büründü. Vatandaşlar işyerlerinin önü ve araçların üzerindekikarları temizlemek için uğraştı.

Kar yağışının yüksek kesimlerde de etkili olduğu belirtildi. Ortaya çıkan manzara bahar ortasında karakış yorumlarına neden oldu. Kar yağışı nedeniyle Denizli- Antalya karayolunda ulaşımda aksamalar yaşandığı, karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı kaydedildi.

Manisa'da kar yağışı

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışısonrasında kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Nisan ayında yağan kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen bin 517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı'nda kar yağışının devam ettiği, çıkış yolunun kar ve buzlanmadan dolayı kapalı olan yolda ekiplerin yolu açma çalışmalarının sürdürdüğü bildirildi.

Spil Dağı'nda çiçek açan ağaçları kar altında kalırken, yağıştan etkilenen yaban hayvanları için Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün yemleme çalışması yapacağı öğrenildi.

Denizli'de kar yağışı - Yollarda kar temizliği

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kentin yüksek kesimlerinde ve bazı ilçelerinde sabah etkili olan kar yağışı sonrası beyaza bürünen yollarda temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Buldan, Babadağ, Çal, Bekilli, Çivril, Serinhisar, Kale ve Honaz'ın yüksek kesimlerinde karla mücadele eden ekipler, yolların kapanmaması için iş makineleri ile temizlik yaptı. İ

lçelere bağlı mahallelerin ana bağlantı yollarında başlatılan çalışmaların dışında, Denizli-AntalyaKarayolu'nun Cankurtaran Mevkii'nde de karla mücadele edildi. İlçelerde, herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi.

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Marmara bölgesi için yapılan hava durumu uyarıları neler? İstanbul'da kar yağışı bekleniyor mu? Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiler haberimizin içeriğinde mevcuttur. İşte 10 Nisan Cuma İstanbul hava durumu tahminleri.


Kaynak:www.yenisafak.com.tr












No comments:

Post a Comment