Malzemeler
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı,
- 200 gr yoğurt,
- 1 tatlı kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi),
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal,
- 3 su bardağı un.
İçi için:
- 1 adet muz,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 200 gr tuzsuz lor peyniri.
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri.
Muzlu Kurabiye Yapılışı
Kabartma tozunu sirke ile eritelim.
Üzerine tereyağını, yoğurdu, vanilyayı, zerdeçalı ve unu ilave edip iyice yoğuralım.
Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizip buzdolabına kaldıralım.
Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
İçi için; muzu kaşıkla ezelim.
Üzerine toz şekeri, vanilyayı ve tuzsuz lor peynirini ilave edip karıştıralım.
Lor peyniriniz tam kuru değilse karışım sulanabilir buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekletelim.
Dinlenen hamurları oval şekilde açalım.
Üzerine muzlu karışımdan koyup elimizle hamura muz şekli verelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Not: 28 adet kurabiye çıkıyor.
Kaynak:www.yemektarifleri-sitesi.com
No comments:
Post a Comment