Eriğin faydaları maddeler halinde;
– Erik vücuda enerji verir.
– Vücudu güçlendirir, oluşabilecek yorgunluğu azaltır.
– İştahı açar.
– Stresi azaltır.
– Hazmı kolaylaştırır.
– Sindirimi kolaylaştırır.
– İçinde her gün almamız gereken C vitamini bulunur.
– Gaz problemi yaşamamızı önler.
– Bağışıklık sistemimizi korur.
– Demir eksikliğini önler.
– Vücutta temiz kan dolaşımını sağlar.
– Anemi hastalığını önler.
– Sıkı bağ yapısı sayesinde vücut geliştirmeye yardımcı olur.
– İçerdiği yüksek miktardaki antioksidan sayesinde beynimiz ve kanımızdaki yağ iç zarını korur.
– Yeşil erik astımı önler.
– Yapılan araştırmalara göre akciğer kanseri için vücutta oluşabilecek hücreleri temizler.
– Kronik akciğer rahatsızlıkları ve bunun tetiklediği öksürüğü giderir.
– Düzenli olarak erik tüketen kişilerde görme bozukluğu riskinin çok daha azaldığı gözlemlenmiştir.
Not: Eriği tuzlamadan tüketin.
Erik tuzlayarak son derece lezzetli olmasına rağmen tuzlayarak yenmemesi gerektiği söylenmektedir. Yapılan araştırmalara göre eriğin tuzlanarak yenmesi vücuda gerektiğinden çok daha yüksek oranda tuz alınmasını sağlamakta. Bu da böbrek ve tansiyon rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Ayrıca eriği tuzlu yemek bizi fazla tuz tüketimine alıştırabilir.
Kaynak:oktayusta.com
No comments:
Post a Comment